NAGRADE 1. MALOG FESTIVALA

NAGRADE ŽIRIJA dodjeljuje stručni žiri 1. Malog festivala u sastavu: Romano Bogdan, redatelj, Ivan Ožegović, glumac i Anja Pletikosa, dramaturginja.

NAJBOLJA PREDSTAVA U CJELINI

Nagrada se dodjeljuje predstavi “Čovjek koji se bojao zaspati” Kotar teatra jer suvereno i suvremeno slaže i kombinira sve elemente izvedbe. Vješta izvedba, dovitljiv, pametan i duhovit tekst te element scenografije spajaju naizgled fragmentarnu i eklektičnu dramaturgiju u kompaktnu cjelinu te čine ovu predstavu cjelovečernjim događajem nakon koje publika može otići doma s dojmom da je sudjelovala u jednom nesvakidašnjem kazališnom činu.

NAJBOLJA REŽIJA

Nagrada se dodjeljuje Ivici Šimiću za predstavu “Sunce djever i Neva Nevičica” Male scene. Šimić vrlo decentno, a opet scenski izuzetno moćno režira ovu malu formu u maniri skandinavskog teatra i tako nastavlja niz izvedbi Male scene koje “stanu u auto”, ali djeci kao primarnoj publici nude jedan drugačiji estetski oblik koji ne podliježe kiču, persiflaži, dociranju ili jeftinim trikovima. Koristeći uz glumačku i pjevačku izvedbu svega nekoliko elemenata (rekvizite/scenografije), ova predstava njeguje i poštuje tradiciju, ali istovremeno vrlo pametno iskače izvan okvira te vrlo jednostavno stvara efektnu kazališnu magiju. 

NAJBOLJA DRAMATURGIJA

Nagrada se dodjeljuje Sadiki Kahrimanović za predstavu “Šta se bijeli u gori zelenoj” Kabare teatra Tuzla. Tradicijski tekst Hasanaginice ukomponiran je u svojevrsno lektirno tumačenje sa zanimljivom kritičkom notom i suvremenim pogledom na položaj žene u društvu. Pomalo kolažno nizanje dijelova radnje Hasanaginice isprekidano je društveno-političkim komentarima koji ovu predstavu ne usporavaju, već joj daju zanimljivu dinamiku i drže cjelinu, fokus i ritam na okupu. Zbog nesmetanog protoka radnje i jasnoće sadržaja žiri ovu predstavu smatra dramaturški najuspješnijom.

NAJBOLJA MUŠKA ULOGA

Nagrada se dodjeljuje Matiji Kezele za monodramu “Čovjek koji se bojao zaspati”, jer je jedini od glumaca iskočio od standarda uobičajenog i vješto uspio zadržati pažnju publike tijekom cijele predstave. Kezele u svoj punoći kostima i izvedbe pokazuje vještinu za koju se specijalizirao, a to je oblikovanje specifične komične forme - buffona. Kezele studioznim pristupom “Čovjeku koji se bojao zaspati” izbjegava zamke persiflaže i s određenim autoironičnim odmakom nosi ovu predstavu te s lakoćom skače kroz različite slojeve kritike društva, ali i samoga sebe.

NAJBOLJA ŽENSKA ULOGA

Nagrada se dodjeljuje Maji Kovač za ulogu Danice u predstavi “Čudesne stranice male Danice” Teatra Pocoloco. Maja Kovač Danicu je odigrala vrlo precizno te je svojom interpretacijom ovoj predstavi donijela svježinu i razigranu dinamiku. Njezina Danica drži pozornost publike, ali joj daje i veliku mogućnost identificiranja s djevojčicom koja isprva ne želi čitati knjigu, da bi kasnije shvatila da su knjige prozor u nevjerojatne svjetove bez granica.

POSEBNA NAGRADA ŽIRIJA

Nagrada se dodjeljuje Dini Seferoviću za glazbu u predstavi “Hamlet za svakoga” Teatra &TD. Glazba je često u predstavama ili predominantna i podcrtava osjećaje koje bismo trebali proživjeti ili u drugim slučajevima gotovo neprimjetna i zanemariva. U ovom slučaju je glazba sjajno obogatila predstavu i postala treći glumački partner na sceni.

NAGRADA PUBLIKE

Dodjeljuje se predstavi “Krtice” Kerekesh teatra, na temelju glasovanja publike koje se odvijalo preko Facebook-događaja “Mali festival”, te Facebook i web-stranice Malog teatra.

DODATNA RIJEČ ŽIRIJA

Generalan stav žirija je da je proces odabira najboljih predstava bio otežan iz dva razloga. Prvo jer se radi o žanrovski i estetski vrlo različitim ostvarenjima zbog čega se ponekad teško mogao naći zajednički nazivnik predstava, što nije vezano uz činjenicu da su predstave koje su selektirane namijenjene različitim dobnim skupinama. Žiri, dapače, pozdravlja tu odluku organizatora, jer smatra da su kazalište za djecu i kazalište “za odrasle” ravnopravni. Pri selekciji, žiri je uzeo u obzir tu različitost, ali se i dalje vodio prema kriterijima scenske preciznosti i jasnoće. Drugi razlog jest činjenica da se kazališni čin teško može doživjeti preko ekrana, što je posebno utjecalo na kategorije najbolje glumice i najboljeg glumca. Valja dodati da se članica žirija Anja Pletikosa izuzela iz ocjenjivanja predstava “Lovci na snove” i “Don Quijote od Hrvatske” jer je članica autorskih timova tih predstava.

Organizacijski odbor 1. Malog festivala čestita svim nagrađenima, te želi plodonosnu i bogatu kazališnu sezonu 2021./2022.!

12. lipnja - Svečano proglašenje pobjednika festivala - LIVE prijenos iz nove dvorane Malog teatra!

1 gledatelj = 1 glas
Kako bi osigurali pošteno glasanje, kreirali smo jednokratne kodove koje treba unijeti u prazno polje, odabrati predstavu i - glasati!:)
Da bi dobio svoj jedinstveni kod, obrati se nama na +385 95 360 10 14. Hvala!
Najbolja predstava Malog festivala je:
Code:
DON QUIJOTE OD HRVATSKE - Mali teatar
LOVCI NA SNOVE - LOFT
KRTICE - Kerekesh teatar
PALAC SIM, PALAC TAM - Mali teatar
POSLJEDNJA FREUDOVA SEANSA - Planet Art
SUNCE DJEVER I NEVA NEVIČICA - Mala scena
ČOVJEK KOJI SE BOJAO ZASPATI - Kotar teatar i Kazalište u Močvari
BIBI I BUBI - Kerekesh teatar
ŠTA SE BIJELI U GORI ZELENOJ - Kabare teatar Tuzla
ČUDESNE STRANICE MALE DANICE - Teatar Pocoloco
HAMLET ZA SVAKOGA - Teatar &td
SRETNA PRIČA JEDNOG MEDVJEDIĆA - Mali teatar
Created with Survey maker

Kazalište u tvom domu!

VIRTUALNO KAZALIŠTE POMIČE GRANICU IZMEĐU PUBLIKE I IZVOĐAČA

KAKO PRISUSTVOVATI MALOM

FESTIVALU?

Mali festival okuplja devet nezavisnih kazališta u dvanaest predstava koje će zadovoljiti svačiji ukus. Program je podijeljen u predstave za odrasle (večernji program) i predstave za djecu i mlade (dječji program).

Predstave na repertoaru Malog festivala gledaju se kao snimke na zahtjev (video on demand), a ulaznice se kupuju preko ENTRIO.HR platforme. Predstave možeš gledati gledati neograničeno unutar 48 sati od uplate.

Kupnjom paketa karata (dakle kupnjom svih predstava iz večernjeg ili dječjeg programa) ostvaruješ značajan popust, a mi te obavještavamo kada možeš svaku od tih predstava pogledati.

Detaljnije o svakoj kategoriji ulaznica možeš vidjeti klikom na bilo koju od predstava.

Glumci nastupaju na najvećoj pozornici do sad. Publika ima najveći komfor gledanja predstave do sad.

Gledaj predstave u udobnosti svog doma i u vrijeme koje tebi odgovara! Maske su apsolutno nepotrebne u publici! Kao i distanca... 😉

Karte za predstave KUPI OVDJE

SUDJELUJ U ZABAVNOM KVIZU U PROŠIRENOJ STVARNOSTI!

Osvoji popust na ulaznice! Kako? Igraj kviz u proširenoj stvarnosti!

Po prvi put u Hrvatskoj, zahvaljujući našim tehnološkim pokroviteljima EQUINOX VISION, put do kazališnog festivala vodi kroz proširenu stvarnost!

Na lokacijama u Zagrebu čekaju te naši virtualni domaćini - glumica TEA i kazališni miš TAR.

Pitanja za kviz osmislio je najpoznatiji kvizaš među redateljima i najpoznatiji redatelj među kvizašima - Mario Kovač.

KLIKNI OVDJE

PREDSTAVE MALOG FESTIVALA

Na Malom festivalu okupilo se devet nezavisnih kazališta sa svojim najboljim naslovima.

Za više informacija o pojedinoj predstavi klikni na naslov.

Mali Teatar