O nama

mali tim velikih ljudi

page2_img1Najbrže rastuće kazalište u Hrvatskoj.

Mali teatar je u zimi 2018. osnovalo dvoje glumaca - Igor Baksa i Marta Cerovečki. Već sljedeće godine započinju s igranjem prvih predstava, da bi 2020. godine izašli s pet novih naslova. 2021. godine zapošljavaju prvu osobu - voditeljicu marketinga i prodaje, a intenzivna potraga za prostorom iste godine urodila je plodom - Mali teatar će se nakon pandemije predstaviti u kazališnoj dvorani na zagrebačkoj adresi.

Neuništivi kreativni spiritus movens Malog teatra, koji dokazuje da se i u vrijeme krize može napredovati i rasti je glumac, glazbenik i pisac Igor Baksa. Ali sve zajedno ne bi bilo moguće bez malog tima velikih ljudi s mnogo energije i posvećenosti nezavisnom kazalištu. Svatko je stručnjak u svom području: Marta Cerovečki u održavanju dobrih vibracija i logističkoj podršci, Barbara Kovačević u marketingu i prodaji, te Darko Križnik u grafičkom dizajnu.

Uspješnosti programa Malog teatra svojim bespoštednim angažmanom doprinose vanjski suradnici - glumac Sven Jakir, dramaturginja Anja Pletikosa, glazbenik Sebastian Doe, spisateljica Silvija Šesto, koreografkinja Mia Zalukar, likovna umjetnica Nikolina Knežević i mnogi drugi.

Repertoar Malog teatra sastoji se od večernjeg programa, te programa za djecu i mlade. Obje vrste programa smatramo jednakovrijednima, a u stvaranju ih tretiramo i vrlo ozbiljno i vrlo razigrano. Od iznimne nam je važnosti kvaliteta i opravdanost umjetničkog programa, svoju publiku smatramo pametnom, te vjerujemo kako uspješnost kazališta dolazi kao popratna pojava navedenih strategija, a ne kao kompromis između umjetničkog izričaja i "sadržaja za mase". Ako se iz navedenog može iščitati da smo vrlo ozbiljni, to ne mijenja sljedeću činjenicu - mi se samo igramo!

što nudimo

1
VEČERNJI PROGRAM

Predstave za odrasle, prvenstveno monodrame i komadi s dvoje glumaca. Komedije. Ne volimo drame i tragedije. Komedija može istovremeno i nasmijati i ostaviti jaku poruku.

2
PROGRAM ZA DJECU I MLADE

Predstave, igrokazi i srodni programi za najmlađe. Uz mnogo smijeha, glazbe, interakcije s djecom, te dramsko-pedagoški promišljenih elemenata. I porukama o zdravom životu, ljubavi, prijateljstvu, prirodi...

3
RADIONICE

"Škola glume i javnog nastupa" je program koji smo osmislili za osobe koje žele unaprijediti komunikacijske vještine i osloboditi se strahova od nastupa. "Dramski kamp" je jednotjedni program za djecu i mlade.

Mali tim velikih ljudi

Partneri

Press klipovi

Mali Teatar