DON QUIJOTE OD HRVATSKE – Mali teatar

IGRAJU: Sven Jakir, Igor Baksa

TEKST: Igor Baksa

DRAMATURGIJA: Anja Pletikosa

VIZUALNO OBLIKOVANJE I LUTKA: Lorna Kalazić

Mjesto radnje Španjolska,
vrijeme radnje 17. stoljeće?

Mjesto radnje Hrvatska,
vrijeme radnje sada!

Satira za dva glumca po motivima Cervantesovog Don Quijotea. U autoreferencijalnoj predstavi, dvoje glumaca izlazi pred publiku i izvodi bazičnu verziju nekadašnjeg spektakla o bistrom vitezu od Manche. Jedino što je ostalo od nekadašnje raskošne produkcije Malog teatra jest najava predstave. Sve ostalo, scenografija, kostimi, glazba, pa čak i glumački ansambl, s vremenom je nestajalo pod utjecajem ovih ili onih (ne)prilika u kulturi i nezavisnom kazalištu. Kroz predstavu se pred publikom otkriva problem za problemom, no unatoč svemu dvojica glumaca spašavaju predstavu svojom dinamičnom međuigrom u kojoj se izmjenjuju smijeh i suze, sukob i igra.

Baksa i Jakir slavna su lica hrvatske zavisne i nezavisne kazališne scene, dvojica glumaca i prijatelja koje je život razdvojio, a kultura zgnječila. U svoje karijere uložili su sve što su imali i znali, a jadni uvjeti posla i života u Hrvatskoj i van nje natjerali su ih da nestanu sa scene te da se ponovo susretnu i u ovom trenu, u ovoj predstavi, samo za vas… potuku, napiju, posvađaju, ubiju, samoubiju, povrate, sve u čast i slavu djevice Dulcineje, hrvatskog čistog obraza i umjetnosti glume!

Don Quijote od Hrvatske je tu da prokaže krivde i nepravde, da nam pruži posljednji poziv upomoć i vrati nas tamo gdje je bitno – u kazalište kao mjesto susreta društva, zabave, smijeha, suza, umjetnosti i zdravog razuma.

Duhovito, pametno, žestoko!

I.Tretinjak, kritikaz.com

IGOR TRETINJAK O PREDSTAVI

OLGA VUJOVIĆ O PREDSTAVI

Dob: 14+ godina

Trajanje: 70 minuta

KUPNJA ULAZNICE

Ulaznicu za predstavu DON QUIJOTE OD HRVATSKE možeš kupiti niže ili klikom OVDJE.

PRETPLATI SE NA NEWSLETTER MALOG FESTIVALA


Mali Teatar